Kweeksuccessen bij de Loro Parque Foundation

In juni konden er drie grijskop pionussen (Pionus seniloides) worden geringd. Deze papegaai wordt weinig gekweekt in Europa en is een zeldzaamheid in de volières in Europa.

Voorheen werd de kleine geelkuifkaketoe (Cacatua sulphurea) en de oranjekuifkaketoe (Cacatua sulphurea citrinocristata) het meest geïmporteerd. San Diego 301De oranjekuifkaketoe, die alleen voorkomt op het Indonesische eiland Sumba, staat op de lijst van ernstig bedreigde soorten en volgens experts wordt het aantal in het wild op niet meer dan 500 dieren geschat. Ook het aantal kleine geelkuifkaketoes loopt de laatste jaren enorm terug door de ongecontroleerde vangst voor de internationale handel, alsmede de vernietiging van het leefgebied en wordt het aantal in het wild niet veel hoger geschat dan dat van de oranjekuifkaketoes. Waarschijnlijk zijn er meer vogels in bezit van mensen, dan dat er in de vrije natuur voorkomen en is hun voortbestaan in het wild slechts een kwestie van tijd. Het is dan ook belangrijk dat de populaties in gevangenschap worden gecoördineerd en er doelbewust met de soort wordt gekweekt. In de Loro Parque Foundation zijn er dit jaar twee kaketoes uitgebroed en geringd.

Eclectus roratus_chickEr zijn kuikens bij drie ondersoorten van de edelpapegaai (Eclectus roratus roratus, E.r. polychlorus, E.r. vosmaeri) geboren.

Bij de amazones zijn vijf jonge Finsch’amazones (Amazona finschi) bij twee koppels geboren en ook zes jonge geelvleugelamazones (Amazona barbadensis) bij twee andere koppels.A.barbadensis_ Is. Margarita_M.Carrasco-LPF

Bij de Kaapse papegaaien zijn er ook twee jongen grootgebracht. Deze papagaaien worden niet veel gekweekt in Europa en staan op de lijst van bedreigde soorten in hun geboorteland Zuid Afrika. Elk jong dat in gevangenschap wordt geboren is derhalve van belang voor de opbouw van een stevige reserve populatie.