Recent verschenen papegaaienboeken

voerverrijking-papegaai-pakara“Feathered Gourmets” is een mooi geïllustreerd boek met gezonde recepten voor papegaaien, geschreven door Marita Grabowski. Marita’s filosofie is het creëren van voedzame maaltijden voor papegaaien en parkieten, gebruik makend van verse biologische producten zonder toevoegingen. De recepten zijn gemakkelijk en snel te maken. Bij elk recept staat een symbool voor welke vogelsoort het recept geschikt is. Marita probeert elk recept uit op haar eigen papegaaien en is er met name gekeken naar de voedingswaarde.

Enkele voorbeelden zijn: een mousse van walnoten met bosvruchten, aardappel rösti en rode gierst. De meeste ingrediënten zijn bij de supermarkt of groenteman verkrijgbaar. Dit E-boek is o.a. via www.amazon.com  verkrijgbaar.

“Understanding parrots: cues from nature” is het recentste boek dat door Rosemary Low is geschreven en is geïllustreerd met grappige tekeningen van Mandy Beekmans.

Dit boek is een ‘must have’ voor alle papegaaienliefhebbers en Rosemary maakt in het boek gebruik van de kennis van vele andere schrijvers en onderzoekers om haar standpunten te onderbouwen. Het boek is in zeven secties verdeeld: anatomie, psychologie, gedrag, behoeften, kweken, voeding en een filosofisch gedeelte. Er is inmiddels veel veranderd en verbeterd bij het houden van papegaaien, maar nog steeds is de papegaaienopvang overvol met ‘onhandelbare’ papegaaien, in beslag genomen vogels en vindt er nog steeds wereldwijd op grote schaal vernietiging van het leefgebied van papegaaien plaats alsook smokkel en illegale import.

Het boek is een aanrader voor een ieder die van papegaaien houdt!

Het boek is verkrijgbaar via www.rosemarylow.co.uk