Jaarlijkse Pakaradag 2017

Op zondag 8 oktober a.s. wordt de jaarlijkse Pakaradag voor leden van Pakara en andere belangstellenden gehouden in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Het dagprogramma bestaat uit een aantal presentaties die worden gegeven, gevolgd door een actief programma met aan het eind van de dag een afsluiting onder het genot van een drankje en een hapje.

De sprekers van deze dag zijn:
-Tessa Schelvis, uitvoeringsexpert bij CITES.
In Nederland worden veel grijze roodstaartpapegaaien gekweekt en gehouden als huiskamervogel en deze soort staat sinds 4 februari 2017 op bijlage A van CITES.
Tessa legt uit hoe CITES werkt, aan welke verplichtingen u moet voldoen en of u een EU-certificaat nodig heeft als u papegaaien in uw bezit heeft die onder de regels van CITES vallen. Heeft u vragen over CITES of een EU-certificaat? Dan heeft u nu de gelegenheid om deze te kunnen stellen aan de expert.
-Marco Westerhof is Dierkundig Ingenieur en eigenaar van WildWorld BV.
Marco geeft aan de hand van beeldmateriaal uit dierentuinen wereldwijd een kijkje achter de schermen en illustreert hoe kennis van diergedrag en leerprincipes bij uiteenlopende diersoorten kan bijdragen aan het optimaliseren van dierenwelzijn. Met uiteraard bijzondere aandacht in dit verhaal voor vogels en papegaaien!
-Winny Weinbeck, voorzitter van Pakara en gediplomeerd gedragstherapeut voor papegaaien geeft een presentatie over papegaaien in Brazilië. Van de 409 geïdentificeerde soorten papegaaiachtigen, komen er 91 soorten in Brazilië voor. Zij neemt u mee naar de Pantanal, het Atlantisch regenwoud en het eiland Ilhabela, dat voor de noordkust van São Paulo ligt.

De presentaties worden gevolgd door een heerlijke belegde broodjeslunch met soep en waarbij diverse dranken worden geserveerd.
Na de lunch wordt u opgehaald om het dierenpark van een andere kant te gaan bekijken. De gidsen nemen u mee voor een educatieve wandeling door het park en vertellen u in ongeveer een uur vele feiten, weetjes en anekdotes over de bewoners van Ouwehand. Een bezoek aan Wu Wien en Xing Ya in Pandasia mag hier uiteraard niet aan ontbreken.

De deelnamekosten voor deze geheel verzorgde dag inclusief ontvangst met koffie, thee, zoetigheden, een heerlijke belegde broodjeslunch, alle genoemde activiteiten en ter afsluiting een borrel met hapjes zijn:

Pakaraleden plus 1 introducee: Euro 30,–per persoon (all-in)
De prijs voor niet-Pakaraleden is Euro 40,– per persoon (all-in).

Wilt u meer informatie over deze Pakaradag en het volledige programma ontvangen, neemt u dan even contact met ons op.
U kunt zich tot 30 september aanmelden via: info@pakara.nl