Ringen bestellen

U kunt het hele jaar door vogelringen bestellen via Pakara, mits u ook lid bent van de door Pakara opgerichte afdeling Maarn (M03) van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV).

De volgende spelregels zijn daarbij van belang:

  • Nieuwe leden moeten door Pakara digitaal worden aangemeld bij de NBvV. Hierbij is de vermelding van de geboortedatum van het nieuwe lid verplicht. De NBvV wil deze informatie om inzicht te verkrijgen in de leeftijd ’s categorieën van de vogelliefhebbers. U wordt aangemeld bij de NBvV nadat de contributie (voor zowel Pakara als ook de NBvV) voor het lopende jaar door Pakara is ontvangen.
  • U kunt de ringen uitsluitend online via de speciale website van de NBvV bestellen. Deze website bereikt u via https://ringennbvv.nl of via de link ‘ringen bestellen’ op de website van de NBvV.
  • De eerste keer dat u inlogt op deze speciale website van de NBvV worden van u een aantal gegevens gevraagd: uw kweeknummer en afdelingscode, adresgegevens, uw emailadres en u wordt gevraagd een wachtwoord op te geven. Deze gegevens worden door de NBvV versleuteld opgeslagen en zijn dus voor de NBvV niet te herleiden en dus ook niet op te vragen. Als u uw wachtwoord kwijt bent, zult u dus een nieuw wachtwoord aan moeten maken. Na het invoeren van uw gegevens kunt u direct ringen bestellen.
  • U kunt keuzen maken tussen ‘gewone ringen’ en ‘ringen voor beschermde soorten’ (of beide in één order bestellen). U kunt in een invulbaar gedeelte van de website uw bestelling plaatsen en is deze omgeving in feite een vereenvoudigde versie van het oude papieren bestelformulier. Het wijst zich vanzelf en bij een eventuele fout krijgt u een melding.
  • Na het invullen van uw bestelling kunt u deze afronden door via Ideal het verschuldigde bedrag rechtstreeks aan de NBvV te betalen en is uw bestelling afgerond. U ontvangt op het opgegeven emailadres een bevestiging van de NBvV en kunt u de betreffende factuur downloaden op de website van de NBvV.
  • Voor het bestellen van ‘gewone ringen’ geeft u duidelijk aan: ringmaat in mm., aantal en materiaalsoort (normaal, aluminium of RVS), volgnummer vanaf en of dat het een spoedbestelling betreft. Attentie: voor spoedbestellingen komt er 1 euro per ring extra bij! Spoed- en gewone bestellingen kunt u niet in één order plaatsen.
  • Voor het bestellen van ringen voor beschermde vogels (CITES A/A-, zijnde gefokte vogels behorende tot beschermde inheemse en uitheemse soorten) moeten alle gevraagde gegevens (inclusief uw BSN-nummer) worden vermeld, anders kan uw aanvraag niet in behandeling worden genomen en is de ringmaat per soort bij wet vastgesteld. Ringen voor beschermde vogels kunnen uitsluitend worden besteld en aangebracht op in Nederland in volières geboren en gefokte vogels en moeten op het Nederlandse kweekadres worden voorzien van de bestelde naadloos gesloten pootringen.
  • De minimale afname van RVS ringen is 5 stuks en van de overige ringen is de minimale afname 10 stuks en daarboven in veelvouden van 5.

Afhandeling ringenbestelling door de NBvV

U betaalt direct aan de NBvV bij de invoer van uw bestelling en wordt u door de NBvV via het opgegeven emailadres op de hoogte gehouden van de status van uw bestelling. De ringen worden middels track&trace rechtstreeks aan u verzonden. Bestelde ringen worden na ongeveer 1 maand naar het door u opgegeven kweekadres verzonden. Bij spoedbestellingen is dat na 14 dagen. Belangrijk om te weten is dat de NBvV hierop geen uitzondering kunnen maken, dus tijdig bestellen van de ringen is noodzakelijk! Omdat vogelringen unieke gegevens bevatten kunnen ze niet in voorraad gemaakt worden. Dus het betreft altijd productie na opdracht en dat kost tijd.

Voor alle ringen die voor het ringjaar 2023 worden besteld geldt dat in verband met internationale afspraken de ringen niet eerder geleverd mogen worden dan op 1 oktober 2022. Alle bestellingen voor ringjaar 2023 zullen dus door de NBvV niet eerder dan op die datum worden verzonden.

De prijzen van de ringen

Per 1 april 2022 zijn de prijzen per ring: normale ringen Euro 0,30 / ringen voor beschermde soorten Euro 0,40 / RVS ringen Euro 2,00 / grote blank aluminium ringen Euro 1,00.

Behandel- en verzendkosten (per bestelling) Euro 6,50 / Opslag spoedkosten per ring Euro 1,00
Bespaar uzelf onnodige extra kosten voor een spoedbestelling door van tevoren goed na te denken over de benodigde hoeveelheid ringen.

Voor meer informatie over ringen kunt u terecht op de website van de NBvV: www.nbvv.nl