Programma Pakaradag 2019

Op zondag 6 oktober a.s. wordt de jaarlijkse Pakaradag voor houders en liefhebbers van papegaaien en andere belangstellenden gehouden in Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn.

Het programma voor deze dag bestaat uit een aantal presentaties, een zeer uitgebreid Live Cooking brunchbuffet, een vogeldemonstratie, park bezoek en afsluiting met een drankje en een hapje.

De sprekers op deze dag zijn:

  • Gerrit Hofstra, expert op het gebied van reptielen, amfibieën, (exotische) zoogdieren, vissen en vogels. Hij bezit veel parate kennis over dieren en wet- en regelgeving en in zijn presentatie stipt hij meerdere onderwerpen aan, zoals de Positieflijsten, het Besluit houders van dieren en bedrijfsmatigheid en dierziekten met daarbij een link naar papegaaien en houders van papegaaien en andere interessante zaken;
  • Simon van der Luit, hoofdvogelverzorger in Vogelpark Avifauna met 45 jaar ervaring in de verzorging van vogels. Zijn presentatie gaat over de verzorging van de vogels van nu en hoe dat in het verleden ging.
  • Winny Weinbeck, voorzitter Pakara en gediplomeerd gedragstherapeut voor papegaaien. Zij geeft een presentatie over de illegale handel in wilde dieren met de focus op de illegale handel in papegaaien en samenwerkingsverbanden die in dit kader zijn opgericht ter bestrijding van deze georganiseerde vorm van misdaad.

In het park kunt u vele bijzondere vogels en dieren bewonderen. In de Australische Lori Landing leeft een grote kolonie Lori’s tussen de palmen, oranje rotsen en termietenheuvels en mag u de vogels nectar voeren. In de Oosterse tuin waant u zich even in China en in het Cubaanse brakwatermoeras bekijkt u de sierlijke flamingo’s van héél dichtbij, die hier samenleven met roze lepelaars, steltkluten en rode en zwarte ibissen. In het Afrika gebied staat u oog in oog met Afrikaanse vogels en een groep ringstaartmaki’s, kroonmaki’s en rode vari’s.

Loop door de tropische jungle van de Filipijnenhal en kijk hoeveel verschillende losvliegende vogels u kunt tellen. U ziet hier soorten die alléén op de Filipijnen voorkomen. Vanuit de Filipijnse jungle stapt u zo werelds’ bekendste moeras, de Zuid Amerikaanse Pantanal, binnen. Hier vliegen allerlei Zuid Amerikaanse vogels los rond en is er een verblijf met toekans en oranje rotshanen. Deze prachtige gekleurde vogels kun je maar in enkele Europese dierentuinen vinden. Ook kunt u het onderwaterleven van de Pantanal bekijken.

Tijdens het kiwi praatje, kunt u al uw vragen over deze bijzondere loopvogel stellen.

De deelnamekosten voor deze geheel verzorgde dag zijn:

  • voor Pakaraleden plus 1 introducee: Euro 30,– per persoon;
  • voor niet-Pakaraleden: Euro 40,– per persoon.

U kunt zich tot 1 oktober a.s. aanmelden voor deze dag via info@pakara.nl

Voor vragen of het volledige programma kunt u een berichtje sturen via de vraagbaak op deze website of een email aan info@pakara.nl sturen.